Hodinky v prstenu: trend s dlouhou historií

Fossil Ring Watch_LeMode

Historie hodinek integrovaných do prstenu je fascinující a sahá mnohem dál, než by se mohlo na první pohled zdát. Tento neobvyklý módní a funkční prvek má totiž kořeny v dávné minulosti.

19. století: Zlatý věk hodinek v prstenech

Během viktoriánské éry v 19. století se hodinky v prstenech staly módním doplňkem mezi šlechtou a vyšší třídou. Tento typ hodinek byl často bohatě zdobený, vykládaný drahokamy a vyráběný z drahých kovů jako zlato a stříbro. Byly nejen ukazatelem času, ale i uměleckým dílem a výrazem osobního vkusu.

Prstencové hodinky byly považovány za praktický a zároveň elegantní způsob nošení hodinek, a to zejména pro ženy, které v té době nosily složité šaty a neměly vždy kapsy pro tradiční kapesní hodinky. Hodinky v prstenech nabízely diskrétní způsob, jak mít přehled o čase.

20. století: Změny v módních trendech

V první polovině 20. století se hodinky v prstenech staly méně běžnými, protože na popularitě získaly náramkové hodinky a staly se standardem. Nicméně, v určitém období byly stále vyráběny jako speciální, luxusní a sběratelské kousky.

 Fossil Ring Watch_LeMode_2

21. století: Návrat a moderní interpretace

Dnes se hodinky v prstenech objevují jako unikátní módní doplněk, který kombinuje historickou eleganci s moderními technologiemi. Současní designéři a výrobci, jako je třeba Fossil se svým modelem Watch Ring, čerpají inspiraci z minulosti a přinášejí inovativní řešení, která odpovídají potřebám a vkusu dnešních zákazníků.

Hodinky jako šperk

Pokud chcete, abyste měli hodinky stále s sebou a prsteny nenosíte, můžete sáhnout i po hodinkách, které svým designem připomínají šperk - náramek. Takové modely vyrábí třeba značka Rosefield nebo Anne Klein. 

Rosefield hodinky The Octagon Charm_LeMode_1